•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   • Učinimo automobile zelenim PDF Štampa El. pošta

    AMS SRBIJE SE PRIDRUŽIO GLOBALNOJ KAMPANJI FIA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE


    FIA je pokrenula globalnu kampanju za ekološki čistije automobile, nizom međunarodnih događaja, održanih u okviru Svetskog Dana zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija.

    Kampanja popularno nazvana ,,Učinimo automobile zelenim", odnosno, ekološki čistim, čiji je cilj smanjenje negativnog uticaja motornih vozila na životnu sredinu, promovisana je od strane FIA klubova-članova i to u parlamentu Novog Zelanda u Velingtonu, parlamentu Španije u Madridu i Evropskoj komisiji u Briselu.

    Dalje aktivnosti ove FIA kampanje biće organizovane u Južnoj Africi, Rusiji, Kini, Japanu, Italiji, Velikoj Britaniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Austriji, Luksemburgu, Portugaliji, Nikaragvi, Hrvatskoj, Jamajki, Dominikanskoj republici, Omanu, Sudanu, Malti i Jemenu.

    FIA je, takođe, iskoristila svoje veze sa automobilskim sportom koji treba da pomogne da se promoviše poruka kampanje, pa je tako podrška dobijena od strane takmičara koji učestvuju u Svetskom šampionatu Formule I, Svetskom reli šapionatu i Svetskom šampionatu turističkih vozila.

    Kampanja ,,Učinimo automobile zelenim,, koju podržava globalni partner Bridžston, poziva Ujedinjene Nacije da usvoje prvi, ikada postavljeni cilj u svetu, koji se odnosi na smanjenje emitovanja CO2 iz putničkih vozila. FIA i klubovi članice jednoglasno su usvojili deklaraciju kojom se na globalnom nivou utvrđuje granica emitovanjaja CO2 na 140g po kilometru za putnička vozila.

    Kao što se primenjuju novi svetski standardi u uštedi goriva, drugi cilj ove kampanje je smanjenje negativnog uticaja motornih vozila na životnu sredinu promocijom ponašanja vozača koji će biti u skladu sa načelima očuvanja životne sredine i racionalne upotrebe goriva. To uključuje i uvođenje novih tehnologija koje će pomoći vozačima da kontrolišu sopstveni uticaj na životnu sredinu, poboljšanje u dizajnu guma kako bi se sačuvala energija, kao i promociju globalnog korišćenja bezolovnog i goriva koje ne sadrži sumpor.

    Prijatelj kampanje, Bridžston, će raditi sa FIA klubovima u svakoj od gore pomenutih zemalja kako bi se vozači edukovali o tehnikama vožnje koje će štititi životnu sredinu i štedeti gorivo i u tu svrhu napravljen je vodič u 10 koraka za ,,zeleniju vožnju,,.

    Kampanja UČINIMO AUTOMOBILE ZELENIM/EKOLOŠKIM ima za cilj da doprinese smanjenju uticaja automobila na zagađenje životne sredine i pomogne vozačima da razmišljaju na ekološki način pre nego što krenu na put.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •