•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Utvrđivanje porekla i verodostojnosti vozila PDF Štampa El. pošta

    Provera porekla

    Proverom vozila se, pre svega stiče, uvid u postojanje eventualne potrage za vozilom kao i uvid u regularnost odjave vozila u zemlji iz koje se vozilo uvozi u Srbiju (tzv. zemlja porekla), a sve to se proverava u vodećim bazama podataka u svetu. Imajući u vidu da baze nisu objedinjene, a da u pojedinim državama praktično i ne postoje, usluga AMSS Centra za motorna vozila, podeljena je u nekoliko segmenata:

    • Provera vozila čije je poreklo poznata zemalja EU
    • Provera vozila čije poreklo nije poznato
    • Provera vozila čije je poreklo SAD ili Kanada

    Više informacija o proveri porekla vozila na www.amss-cmv.co.rs/provera_polovnih.html

     
    Provera verodostojnosti

    Utvrdjivanje verodostojnosti obavlja se u dve faze - prva je vizuelni pregled koji utvrdjuje identifikacione oznaka na vozilu, način izrade i položaj tih oznaka, dok se u drugoj fazi obavljaju merenja parametara kao što su debljina boje, postojanje varova i sl.

    Tehnologija koja se primenjuje u radu AMSS CMV maksimalno je pouzdana, odnosno u oceni verodostojnosti moguća je jedna greška na 10.000 pregledanih vozila.

    Nakon stručnog pregleda smatra se da je motorno vozilo potpuno legalno ukoliko zadovolji fizičku proveru broja šasije, motora i ostalih identifikacionih oznaka i prodje administrativnu proveru kojom se utvrdjuje da li je vozilo ukradeno. Pregled se zasniva na primeni nedestruktivnih metoda ispitivanja, bez oštećenja nekog od identifikatora.

    Za specijalne provere koje se rade u AMSS CMV koriste se specijalni instrumenti - REGULA, mobilna stanica koja radi na principu magnetno-optičke vizualizacije kojim se skenira površinski sloj u zoni broja šasije. Kod vozila sa čeličnom karoserijom primenjuje se VINTEST kojim se meri mehanički napon materijala i debljina sloja farbe, a MIKROSKEN i KARSKOP omogućavaju otkrivanje mana na karoseriji i utvrdjivanje zavarenih, gitovanih i farbanih zona.

    Više informacija o proveri verodostojnosti vozila na www.amss-cmv.co.rs/pregled_polovnih.html

    Pregled traje u proseku oko 2,5h, a potrebno je da svi zainteresovani pošalju upit na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli nakon čega će ih kontaktirati stručnjaci AMSS Centra za motorna vozila kako bi se utvrdio tačan termin pregleda.

    Provera vozila može da se uradi u laboratorijama AMSS CMV u Beogradu, Rakovički put 4, potom u Čačku, Bulevar oslobodilaca bb i u Somboru, Veljka Petrovića 16.

     

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •