•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Obeležen svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda PDF Štampa El. pošta
    utorak, 17 novembar 2015 06:04

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/setimese2015 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U saradnji sa Parking servisom, Auto moto savez Srbije je ispred Skupštine grada, ove godine  pod sloganom “Seti me se” obeležio Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Tim povodom, prisutnima su se obratili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.

    Obeležavanje Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda je prilika da se podsetimo na odgovornost i skrenemo pažnju javnosti na posledice saobraćajnih nezgoda, troškove usled saobraćajnih nezgoda, kao i na mere koje se moraju zajednički preduzeti da bi se one sprečile, istakao je ministar Aleksandar Vulin.

    Imajući u vidu da se ozbiljni efekti mogu postići samo angažovanjem društva u celini i podizanjem svesti o značaju bezbednosti saobraćaja, Auto moto savez Srbije kao društveno-odgovorna organizacija pokrenuo je inicijativu da i ove godine obeleži Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, čime se šalje jasna poruka o važnosti bavljenja temom bezbednosti saobraćaja. Iza svake žrtve ostala je jedna porodica, a svaka žrtva deo je naše porodice. To nas obavezuje na akciju, naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija i dodao da će AMSS inicirati saradnju državnih institucija i nevladinih organizacija, kako bi se u narednom periodu uočile i sanirale crne tačke na putevima u Srbiji.

    Gradski menadžer Goran Vesić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev istakli su da sve aktivnosti ovog 15. novembra imaju za cilj da čitavo društvo, institucije, organizacije i pojedince, podsete koliko gubimo sa svakom žrtvom saobraćajne nesreće i koliko je važno da se to spreči.

    Godišnje od saobraćajnih nezgoda u svetu pogine 1,25 miliona ljudi i saobraćajne nezgode su vodeći uzrok smrti mladih između 15 i 29 godina. Polovinu poginulih čine pešaci i vozači bicikala i motocikala. U toku prošle godine u Srbiji dogodilo se više od 35.000 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo 536 ljudi, a povređeno blizu 18.000.

    {gallery}galerije/setimese2015{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •