•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Rezultati zimske akcije „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“ PDF Štampa El. pošta
    sreda, 23 decembar 2015 15:20

    Auto-moto savez Srbije i JKP Parking servis u saradnji sa Upravom saobraćajne policije a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda organizovao je od 23. do 28. novembra 2015. godine tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti vozila - “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

    Pred početak zimske sezone, kao i uvek do sada,  vozači su BESPLATNO proveravali tehničku ispravnost svojih automobila na preko 170 linija tehničkih pregleda širom Srbije.
    Prema rezultatima novembarske  akcije, pokazalo se da, od 5.000 pregledanih automobila, 41% ima neku neispravnost. Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da od pregledanih vozila, čak 31% ima problem sa kočnicama, 9% sa sistemom za upravljanje, a kod 36% automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija.

    Podsetimo, u prethodnoj akciji od sličnog broja vozila, neku neispravnost je imalo 39% a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 31% slučajeva, dok se 36% odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14% na uređaje za upravljanje.
    Kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu. Brojem tehnički ispravnih vozila povećava  se bezbednost saobraćaja, sprečavaju se ljudske žrtve i utiče se direktno na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi, pa je važno da svaku akciju „Ispravno vozilo- bezbedno vozilo“  iskoristi što veći broj vozača. 

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •