•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Počela akcija AMSS “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”: Proverite besplatno tehničku ispravnost vozila i zamenite komplet prve pomoći novim uz povoljnije uslove PDF Štampa El. pošta
    sreda, 23 novembar 2016 15:41

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/pocelo_ibvb is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila tokom ove nedelje, od 21. do 26. novembra, organizuje tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”. Tim povodom danas su se u prostorijama AMSS medijima obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, zamenik načelnika Uprave saobraćajane policije, policijski savetnik Boban Milinković, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i predsednik Asocijacije tehničkih pregleda vozila Predrag Đurđev.
     
    I ove godine AMSS obezbedio je vozačima besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila, kako bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja u toku predstojeće zimske sezone, naglasio je predsednik AMSS i tom prilikom pohvalio otvaranje novog autoputa, istakavši da je rad na infrastrukturi - izgradnja novih saobraćajnica, takođe jedan od bitnih faktora za bezbednu vožnju, kao i razvoj privrede. Napomenuo bih da u ovom periodu ističe petogodišnji rok upotrebe kompleta prve pomoći, koji  je od kada je donet aktuelni zakon o bezbednosti saobraćaja, obavezan u svim vozilima. U skladu sa tim, AMSS odlučio je da u saradnji sa Galenikom, a u okviru ove akcije, omogući najpre svojim članovima, a onda i svim vozačima da na svim prodajnim mestima AMSS uz minimalnu naknadu zamene svoje stare komplete prve pomoći novim, rekao je Butulija.
     
    Zamenik načelnika Boban Milinković naglasio je da će Uprava saobraćajne policije i ovoga puta podržati akciju AMSS te da će u ovom periodu pojačati redovne saobraćajne kontrole i tom prilikom obaveštavati vozače da mogu da iskoriste ovu pogodnost, a za one koji budu upravljali neispravnim vozilom uslediće i kazne. Nimalo niske kazne uslediće i za one koji u vozilu nemaju odgovarajući komplet prve pomoći, rekao je Milinković i naglasio da je inicijativa AMSS da olakša vozačima da dođu do novih kompleta prve pomoći za svaku pohvalu.
     
    Agencija za bezbednost saobraćaja podržaće sve aktivnosti namenjene povećanju nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima, istakla je v.d. direktora Jasmina Milošević i dodala da ovakvi projekti imaju za cilj drastično smanjenje broja nastradalih osoba u saobraćaju na putevima, jer je jedan od nezanemarljivih faktora saobraćajnih nezgoda upravo tehnički neispravno vozilo.
     
    Ova akcija, koju tradicionalno zajednički sprovodimo već 27 godina, ima pre svega za cilj podizanje svesti kod vozača, jer su dosadašnji rezultati pokazali da je svako treće vozilo u Srbiji neispravno, istakao je Đurđev.
     
    AMSS uputio je apel svim vozačima da odvoje malo vremena i odazovu se ovoj bezbednosnoj akciji, te da na oko 90 linija tehničkog pregleda širom Srbije utvrde da li su bezbedni učesnici u saobraćaju. Adrese centara za pregled tehničke ispravnosti vozila pogledajte OVDE. Informacija o najbližem centru i prodajnom mestu na kom može da se zameni stari komplet prve pomoći novim, može se dobiti i pozivom na broj Operativnog centra AMSS – 1987.
     
    {gallery} /galerije/pocelo_ibvb/{/gallery}
     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •