•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Konferencija: Hitne službe zajedno PDF Štampa El. pošta
    utorak, 14 mart 2017 14:24

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/hitne_sluzbe is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Konferencija “Zajedničko delovanje hitnih službi u saobraćaju”, u organizaciji Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja i Auto-moto saveza Srbije, okupila je danas u Beogradu predstavnike srpskih, ali i goste predavače - stručnjake hitnih službi iz drugih zemalja.
     
    Konferencija je organizovana radi utvrđivanja osnovnih smernica za nužno unapređenje delovanja hitnih službi koje se u Srbiji bave spasavanjem i zbrinjavanjem povređenih posle saobraćajnih nezgoda, budući da je podizanje nivoa međusobne komunikacije između službi i bolja koordinacija definisana kao jedan od ključnih problema u Strategiji bezbednosti saobraćaja na putevima RS 2015-2020, Vlade Republike Srbije. Prema rečima direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damira Okanovića, najveći problem u segmentu delovanja nakon saobraćajne nezgode je upravo nedostatak komunikacije i koordinacije među hitnim službama. 
     
    Konferenciju je otvorio generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Predrag Đurđev, koji je izrazio nadu da ćemo boljim zajedničkim delovanjem i koordinacijom svih službi doprineti civilizacijskoj potrebi nalaženja boljih zakonskih rešenja u službi čuvanja ljudskih života. Auto-moto savez Srbije predstavlja idealnog koordinatora svih hitnih stručnih službi, u slučaju saobraćajne nezgode, zaključio je Đurđev, navodeći da su mediji veoma važna karika, jer su oni ti koji će distribuirati pouzdane informacije koje dobiju iz AMSS, a koji ima zakonsku obavezu informisanja javnosti, čime će se sprečiti širenje polu-informacija i dezinformacija.
     
    Načelnik saobraćajne policije Republike Srbije, Nebojša Arsov, zahvalio se organizatorima na tome što su pokazali inicijativu i time načinili prvi korak ka ostvarenju bolje koordinacije svih službi bezbednosti u Republici Srbiji, koja je kako je naveo jedan od ključnih faktora za smanjenje broja staradalih i povređenih na putevima u Srbiji. Uprava saobraćajne policije je samo jedna karika u lancu koji mora neometano da funkcioniše, rekao je Arsov, uz napomenu da treba apelovati i na vozače kako bi odgovornijim ponašanjem olakšali rad svih hitnih službi u slučaju saobraćajne nezgode.
     
    Ovaj skup predstavlja prekretnicu kada je reč o budućoj saradnji hitnih službi, naglasio je predstavnik sektora za vanredne situacije Vlada Plemić, izrazivši nadu da će se zaključci koji budu doneti danas primenjivati u buduće i u praksi.
     
    U slučaju saobraćajne nezgode vreme je ključni faktor, od čega zavisi i pravovremeno reagovanje hitnih službih svih domova zdravlja i bolnica u Srbiji, posebno u situacijama kada je u pitanju ljudski život, istakao je Aleksandar Stefoski, v.d podsekretara za zdravstvo Grada Beograda,. Zato sinhronizacija rada hitnih službi mora biti na najvišem mogućem nivou, i verujem da ćemo to kroz ovakav rad u buduće i postići, rekao je Stefoski.
     
    Predstavnica Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Vera Božić-Trefalt, podsetila je sve prisutne koliko je i bezbednost na radu važna, te da je od presudne važnosti da nađemo „zajednički jezik“ radi dobrobiti svih građana Republike Srbije, jer ćemo samo na taj način ispuniti datu dužnost i odgovornim ponašanjem doprineti daljem razvoju u ovoj oblasti.
     
    Predavači iz Rusije, Velike Britanije, Nemačke, Slovenije, Mađarske i naši stručnjaci, predstavili su   procedure i svoja iskustva delovanja u ovakvim situacijama, nakon čega će učesnici za okruglim stolom utvrditi osnovne smernice daljeg unapređenja komunikacije i koordinacije hitnih službi u Srbiji nakon saobraćajne nezgode. Smernice će biti operacionalizovane kao i nove mere svih subjekata u sistemu bezbednosti saobraćaja. 
     

    {gallery}/galerije/hitne_sluzbe/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •