•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Srpski tim motociklista uspešno startovao na Svetskom šampionatu PDF Štampa El. pošta
    sreda, 26 april 2017 11:18

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/motociklisti_uspesan_start_svetsko is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Povodom izuzetno uspešnog početka sezone naših motociklista na ovogodišnjem Svetskom šampionatu, u AMSS je održana i konferencija za medije.

    Na najzahtevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svetu, „24 sata Le Man“ u okviru Svetskog šampionata “24 Heures Moto” u Francuskoj je na stazi Sart dugačkoj 13,65 kilometara, srpski tim predvodjen vozačem Daliborom Miletićem i njegovim kolegama Željkom Pavlovićem, Draganom Ljubinkovićem i rezervom Brendon Cretu, ostvario odličan rezultat i trku završio na odličnom 15. mestu. U najjačoj kategoriji „Super bike“ naši takmičari su u prvoj u nizu, od ukupno 5 trka ovogodišnjeg 40-og FIM svetskog Šampionata u trkama izdržljivosti, disciplini "Endurance", osvojili prvih velikih 6 bodova! Pobednik legendarne trke u Le Manu je bila ekipa Yamaha tim GMT 94“. Na drugom mestu posle trke je tim „Yamaha YART“, i trećeplasirani na ovoj trci su iz fabričkog tima Kawasaki.

    Predsednik AMSS Mirko Butulija je istakao na današnjoj konferenciji za medije da je AMSS učinio mnogo kako bi i naša zemlja imala svog predstavnika na ovom prestižnom takmičenju. Izrazio je zahvalnost pojedincima i sponzorima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja je branila boje naše zemlje na ovom izuzetno zahtevnom takmičenju. Dobra saradnja AMSS sa klubom „TRB Vidra team“,Tehničko remontnog zavoda Bratunac iz BiH, omogućila je da uz AMSS ovaj tim vozi pod zastavom naše zemlje. Oni na ovogodišnjem Svetskom šampionatu voze sa licencom AMSS, i nadam se da će i pored napora koji ih očekuju uspeti da na svakoj trci Šampionata osvoje nove bodove. Sa obzirom na postignut uspeh, uz ozbiljniji budžet koji ćemo se truditi da pripremimo za sledeću sezonu, očekujemo sigurno još bolje rezultate! - rekao je Mirko Butulija.

    Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović rekao je da je činjenica da ove trke pripadaju najzahtevnijoj klasi Moto GP takmičenja. Važno je i to što nastavljamo tradicju učestvovanja na međunarodnim takmičenjima, i sada imamo reprezentaciju kojom zaista možemo da se ponosimo. Nadamo se da će uspeti da na tri od ukupno 6 trka, osvoji bodove i zasluži stalnu licencu koja im otvara vrata svih svetskih takmičenja u ovoj disciplini- istakao je još Mihailović.

    Vozač tima AMSS- TRB Vidra Team Serbia, Dalibor Miletić, zahvalio je AMSS i sponzoru Slavenu Ristiću na podršci i istakao da se nada da će i predstojeće trke u Šampionatu biti uspešne, bez obzira na sve izazove koji su pred njima.
    U jakoj konkurenciji fabričkih timova Honde, Yamahe, Kawasakija, Suzukija, BMW i Ducatija, članovi srpskog tima vozili su 24 sata bez prestanka motor „Yamaha R1“.Uspeh čini još većim činjenica da je srpska ekipa posle duže pauze ponovo učestvovala u ovoj najjačoj klasi, i to u nikad jačoj konkurenciji! Tehnički problemi pratili su naš tim sve do završetka trke -  rekao je na konferenciji vozač Dalibor Miletić.

    Ipak, najveći problem dogodio se kada je jedan od takmičara udario našeg Dalibora Miletića. Tom prilikom naš najbolji vozač je pao i završio u medicinskom centru, srećom samo ugruvan. Motocikl je ozbiljno oštećen ali mehaničari su dali sve od sebe i drugi vozač je nastavio.
    Ne treba zaboraviti ni snažan utisak i posebno zadovoljstvo našeg tima i navijača na ceremoniji svečanog otvaranja, kada se među himnama svih učesnika pred 150.000 gledalaca, u Francuskoj čula i srpska himna "Bože pravde".

    Osim nastupa motociklista, čelnici Saveza sastali su se sa predsednikom Moto saveza Francuske Jaques Bolle i potpredsednikom Olimpijskog komiteta Francuske Jean Pierre Mougin. U otvorenom razgovoru dogovoren je konkretan nastavak saradnje, koja ima za cilj unapredjenje i razvoj moto sporta u Srbiji. Predsednik AMSS Mirko Butulija rekao je da je sam nastup naseg tima znacajan za afirmaciju i buducnost moto sporta u Srbiji. Prema recima predsednika, uz AMSS kao društveno odgovorne organizacije, i Ministarstva omladine i sporta, neophodno je da i ostali segmenti društva daju pun doprinos u razvoju moto sporta.

    Sledeća trka vozi se 20. maja u Nemačkoj.

    {gallery}/galerije/motociklisti_uspesan_start_svetsko/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •