•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Uspešno održano gradsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 15 maj 2017 08:12

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/uspesno_odrzano_takmicenje is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U organizaciji AMSS u Pionirskom gradu u Beogradu, i  29 okruga u Srbiji, uspešno je održano 48. po redu najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. U 09.00 počelo je takmičenje u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, i u 10.00 nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

    Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev istakao je na proglašenju pobednika, da su naša deca više puta u protekloj deceniji u evropskom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju” bila evropski prvaci, što govori o tome, da dosadašnji predan rad nastavnika, dece i organizatora, u kontinuitetu donosi dobre plasmane na međunarodnim nastupima. On je poželeo da se ove godine dobro pripreme i pokušaju  ponovo da odbrane boje Srbije i predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu.

    AMSS i AMS Osiguranje godinama uspešno zajednički organizuju akciju “Šta znaš o saobraćaju” što dokazuje da kao društveno odgovorne institucije značajno doprinose razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji. Zato ćemo se i dalje, iz godine u godinu, truditi da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda, rekao je Dejan Jevtić, predsednik Izvršnog odbora u AMS Osiguranju, dodelivši nagrade najboljima na gradskom takmičenju.

    Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare. Drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Grocke.

    U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 26. i 27. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici Anđela Prijović sa Zvezdare ( C ), Mirko Tomović iz Obrenovca ( C ), Teodora Sekešan sa Novog Beograda ( B ) i Nemanja Tomović iz Obrenovca ( B ),  dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici sa Zvezdare Ana Andrejević ( C ), Nemanja Mitrović ( C ), Andrija Ilić ( B ) i Vanja Nedeljkov iz Surčina ( B ).

    Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.

    Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

     

    {gallery}/galerije/uspesno_odrzano_takmicenje/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •