•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • "Nagrada Beograda 2017", ponovo na legendarnom Ušću PDF Štampa El. pošta
    petak, 16 jun 2017 18:00

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/nagrada_beograda_2017 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U Skupštini grada Beograda u petak je održana konferencija za medije povodom kružne trke „Nagrada Beograda 2017“, koja će predstojećeg vikenda biti vožena na legendarnom Ušću. Novinarima su se obratili predstavnik organizatora, predsednik SAKSS, Staniša Lazarac u ulozi suorganizatora, predsednik AMSS Mirko Butulija, direktor Beokom servisa Darko Glavaš i predstavnik Sportskog auto moto saveza Beograda, ujedno i generalni sekretar AMSS- a, Predrag Đurđev.


    Tim povodom, Mirko Butulija je rekao: ”Drago mi je da su trke ponovo u Beogradu, na legendarnom Ušću. Pripreme teku po planu i ovo će biti dobra uvertira za sledeću trku međunarodnog karaktera na ovoj istoj stazi, poslednjeg vikenda avgusta, koja se boduje i za Centralnoevropsku zonu. Pošto je ulaz besplatan nadam se da će gledaoci tradicionalno doći u velikom broju, a takmičarima naravno želim puno sreće. Kao novi član Upravnog odbora Regije 1 u Svetskoj automobilskoj federaciji (FIA), izabran većinom glasova predstavnika drugih Saveza iz Evrope, Azije i Bliskog Istoka, trudiću se da srpski automobilski sport predstavim i promovišem na još višem nivou.
    Predsednik SAKSS, Staniša Lazarac, osvrnuo se i na neke buduće automobilske događaje u prestonici: ”Pored ove kružne trke na Ušću, naš savez će uz značajnu pomoć Grada Beograda sledećeg vikenda organizovati i brdsku trku na Avali, koja se vozi posle pauze od četiri godine. Kao i na Ušću, gde se kolovoz sanira da bi bio što ravniji, na Avali se još ozbiljnije radi na kompletnom presvlačenju asfaltne podloge. U ova dva vikenda Beograđani i svi posetioci našeg grada imaće priliku da uživaju u trkačkim bravurama, u dve potpuno različite discipline auto sporta.”


    Ispred Grada Beograda, koji je pokrovitelj trke na Ušću, reč je uzeo Darko Glavaš: “Naša glavna briga je bezbednost na i oko staze, kako takmičara, tako i publike. Da bi dodatno pojačali mere sigurnosti, postavljeno je 1.500 metara novih elastičnih odbojnika oko cele staze, pripremljeno je oko kilometar čvrstih zaštitnih barijera, dok se kolovoz ravna i asfaltira na pojedinim sekcijama staze”.
    Predrag Đurđev je na kraju dodao: “Trka na Ušću je jedna lepa tradicija koja nastavlja da živi zahvaljujući SAKSS- u, AMSS- u i pomoći Grada Beograda. Beogradski savez tesno sarađuje sa SAKSS- om, tako je i ovoga puta, pa ćemo i mi sa naše strane učiniti sve, da organizacija bude na najvišem nivou, kao i bezbednost.”
    Programom trke “Nagrada Beograda 2017” za subotu 17. jun su predviđeni treninzi koji startuju tačno u podne. Svečano otvaranje trke je zakazano za nedelju u 11:45, a nakon toga uslediće start prve, od ukupno pet divizija koliko broji Šampionat Srbije. Na stazi se očekuje ukupno 90 vozača u svim klasama i divizijama, a svakako najinteresantniji okršaji biće u dve tradicionalno najneizvesnije i najbrojnije klase “jugića”, popularnom “malom N”- u, i nešto jačoj klasi “jugo hibrid”. Za nostalgične ljubitelje auto sporta, nekada izuzetno voljene i cenjene trke “fića”, biće poslastica vikenda.

     

    {gallery}/galerije/nagrada_beograda_2017/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •