•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • AMSS i MUP RS postavili video-kamere na GP Batrovci PDF Štampa El. pošta
    petak, 20 april 2018 16:12

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/kamere_gp_2018 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Uprava granične policije u Beogradu, direktor policije Vladimir Rebić i predsednik AMSS Mirko Butulija održali su sastanak na kome je prezentovan zajednički pilot projekat "Servis za građane – trenutno stanje na graničnim prelazima Republike Srbije".

    Ovaj projekat predstavlja uspostavljanje sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o protočnosti drumskog saobraćaja na graničnom prelazu, što je od posebnog značaja tokom turističkih sezona kada su gužve najveće. Sistem se sastoji od video-kamera, čiji je signal dostupan javnosti putem Interneta, a koje prikazuju protočnost drumskog saobraćaja na graničnim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije. Cilj projekta je da se građanima olakša kretanje preko graničnih prelaza, odnosno da se u periodu velikih gužvi, na najfrekventnijim graničnim prelazima može imati uvid u gustinu saobraćaja na prelazima. Na taj način građani dobijaju informaciju koja im je potrebna za planiranje putovanja i eventualno preusmerenje na alternativne granične prelaze.

    "Granični prelaz Batrovci jedan je od najopterećenijih prolaza, na kom putnici nekad čekaju i po više sati. Zbog toga smo u saradnji sa AMSS napravili ovaj pilot projekat koji će omogućiti građanima da na jedan relativno jednostavan način dobiju informaciju o vremenu čekanja na graničnim prelazima i alternativnim putnim pravcima, gde bi mogli manje da čekaju i bolje planiraju svoje putovanje", rekao je Rebić i pohvalio ideju AMSS.

    Uprava granične policije MUP RS ovim putem se zahvalila kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije na podršci i pomoći u realizaciji, kao i AMSS koji je finansirao veći deo projekta.

    "AMSS u cilju povećanja mobilnosti drumskog saobraćaja u Republici Srbiji, realizovao je projekat u saradnji sa MUP RS i obezbedio video-kamere koje su postavljene na granični prelaz Batrovci, njihovu tehničku ispravnost, ostalu neophodnu mrežnu i serversku opremu kao i dostupnost signala kamere na svojoj zvaničnoj Internet stranici (www.amss.org.rs). Usluga prikaza trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci uskoro će biti dostupna i korisnicima AMSS aplikacije za mobilne uređaje, što će omogućiti brži pristup svim našim vozačima, dati im ključne podatke u planiranju puta i omogućiti im bezbednu vožnju", istakao je Butulija i zahvalio se MUP RS na razumevanju i podršci u ovom projektu dodavši da AMSS preko svog sajta i putem Operativnog centra AMSS 1987 redovno izveštava građane o stanju na putevima.

    Zajednička ideja AMSS i MUP RS je da ovaj sistem uspostavi i na ostalim graničnim prelazima Republike Srbije – Horgoš, Gradina, Preševo, sa mogućnošću proširenja broja lokacija u zavisnosti od potreba i zainteresovanosti javnosti. Ova ideja krunisala bi se Sporazumom o saradnji između AMSS i MUP RS, kojim bi se regulisala međusobna prava i obaveze.

    Današnjem sastanku prisustvovali su i načelnik Uprave granične policije Milenko Božović, pomoćnik načelnika Uprave granične policije Vladimir Đikanović, predsednik Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. Dejan Jevtić, sa  IT stručnjacima.

    {gallery}/galerije/kamere_gp_2018/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •