•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • ODRŽAN 51. SRBIJA RELI U VRNJAČKOJ BANJI PDF Štampa El. pošta
    nedelja, 23 septembar 2018 18:42

    Najpopularnije takmičenje u auto sportu na ovim prostorima, 51. u nizu Srbija reli, održan je proteklog vikenda u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting savez Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije  i AMS Osiguranja. Ovogodišnja automobilska manifestacija okupila je 50 posada i 100 takmičara iz Srbije, Bugarske, Slovenije, Rumunije, Švedske i Turske, koji su se tokom vikenda borili za titulu najboljeg u svojoj disciplini na zahtevnim stazama Mačkov kamen, Silver i Gazela.

    U nedelju 23. septembar 2018, pehare najboljim takmičarima uručili su pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja, Dušan Stevanović, predsednik Sportskog i auto karting Saveza Srbije, Staniša Lazarac i generalni sekretar Auto-moto Saveza Srbije, Predrag Đurđev.

    Najuspešniji su bili Girtofan Dan i Marza Tudor iz Rumunije. Posada iz Bugarske Angelov Miroslav i Sivov Nedqlko koja je bila druga u generalnom plasmanu do poslednjeg brzinca, izletela je na istom i drugo mesto su odneli Cakal Mustafa i Koleglv Mehmet iz Turske, dok su treću poziciju zauzeli Vasilev Georgi i Dobrev Stefan iz Bugarske.

    Ovogodišnji Srbija reli oborio je sve rekorde u organizaciji, promociji, broju takmičara i gostiju i još jednom potvrdio status najznačajnije automobilske manifestacije na našim prostorima, koja se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Bosne i Hercegovine, Šampionat centralnoevropske zone i Nacionalni šampionat.

    Na svečanom otvaranju relija Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbija, istakao je - Srbija je zemlja sporta i takmičarskog duha, a ovo najznačajnije automobilsko takmičenje, uvek je izazivalo veliku pažnju domaće i evropske javnosti. Ovakvim događajima uspostavljamo kvalitet i najviše standarde u sportskom automobilizmu kod nas i pokazujemo da možemo da pariramo evropskim takmičenjima u auto sportovima.  AMSS insistira na bezbednosti ne samo u auto sportu već i u svakodnevnom životu, jer je bezbednost u saobraćaju postulat našeg delovanja kao nacionalnog udrženja vozača Srbije."

    Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja, grada domaćina relija poželeo je dobrodšlicu i izjavio – ‘’Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da u godini obeležavanja jubileja od 150 godina organizovanog turizma budemo domaćini 51. Srbija relija. Investicijama za razvoj sportskog turizma, stvoreni su uslovi za održavanje raznih sportskih takmičenja i priprema sportista u Vrnjačkoj Banji. Drago nam je da smo stekli nove partnere poput SAKSS-a i Auto-moto saveza Srbije, što će nam omogućiti da i u narednim godinama budemo domaćini ovog međunarodnog takmičenja, u cilju promovisanja auto sporta i upoznavanja našeg mesta sa najdužom tradicijom turizma u regionu.’’

    Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom svečanog proglašenja zahvalio se Vrnjačkoj Banji što je u protekle četri godine širom otvorila vrata za sve srpske sportove i postala centar sportskih dešavanja, a Auto-moto savezu Srbije što je pokazao odgovornost prema auto sportu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i inostransvu. ‘’Najbolji vozači iz sveta ponovo voze na našim stazama i to govori o tome koliko smo uspešni.’’- rekao je Udovičić.

    Prve posade startovao je ministar odbrane Aleksandr Vulin  koji je naglasio da mu je zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje i zvanično otvori 51. Srbija reliju, uz čestitke domaćinu i organizatorima na dobro obavljenom poslu.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •