A safe road to School
Bezbednost - Međunarodni projekti - A safe road to School

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u periodu od 2011-2020 godine proklamovan je za deceniju akcije za bezbednost saobraćaja na putevima, kroz izgradnju kapaciteta za upravljanje bezbednošću na putevima, poboljšanjem putne infrastrukture i širih transportnih mreža, daljim razvojem sigurnosti vozila, poboljšanjem ponašanja učesnika u saobraćaju i reakcije nakon saobraćajne nezgode. Cilj je smanjenje broja povređenih i smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama. 

Auto-moto savez Srbije, kao član Svetske automobilske federacije FIA, aktivno učestvuje u naporima da se bezbednost u saobraćaju na putevima u Republici Srbiji podigne na najviši mogući nivo, organizovanjem i sporovođenjem niza aktivnosti. 

A safe road to School” - Bezbedno do škole

2016. godine u okviru Globalne akcije za bezbednost u saobraćaju UN, sprovedena je kampanja pod nazivom „Bezbedno do škole“ (A safe road to School), sa osnovnim ciljem da se apelovanjem na vozače putem društvenih mreža i sredstava za oglašavanje utiče na njihovo ponašanje i smanjenje brzine kretanja vozila u  okolini škola i vrtića.
Tim povodom distribuirani su posteri i flajeri osnovnim školama u Srbiji sa kojima AMSS tradicionalno ima saradnju tokom cele školske godine, organizovanjem takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”. 
AMSS tim je posetio nekoliko osnovnih škola u Beogradu sa namerom širenja svesti kod učenika o bezbednim načinima ponašanju u saobraćaju. U sklopu te kampanje organizovano je i predavanje u Zavodu za vaspitanje i obrazovanje dece i omladine “Vasa Stajić” na Voždovcu uz pomoć Crvenog krsta Vračar i vršnjaka koji su činili AMSS ekipu i predstavljali Srbiju na Evropskom takmičenju u poznavanju Saobraćaja u Pragu. Svi su imali jedan zadatak, a to je razvijanje svesti o značaju bezbednosti u saobraćaju kod dece, širenja uticaja na kulturu ponašanja i stvaranje atmosfere u kojoj decu treba naučiti da u saobraćaju štite sebe i druge.
AMSS je za vizualno rešenje za navedenu kampanju dobio nagradu FIA Regije 1 na prolećnom zasedanju održanom u Brižu 2016. godine.

INFO I POMOĆ: 1987